Josse Beudeker – Yin yoga en ouderschapscoaching

Logo- Josse Beudeker

Basic gezondheid

Onderweg naar de gym schemert het buiten. De vogels slapen wat langer deze dagen. Ja, de vroege ochtend en ik hebben al een poosje een fijne relatie. Van mij mag de zomertijd verdwijnen, ik wil weer terug naar de tijd zonder tijd. Leven met de zon, sterven met maanlicht. 

Op de parkeerplaats passeer ik McDonalds afval en rokende fitnessinstructeurs. Ergens klopt er hier iets niet. Junkfood en rokend personeel voor een gym? Of is dit next level marketing? 

Wij mensen zijn zo goed in onszelf voor de gek houden. Ik doe er vaak genoeg aan mee. Bijvoorbeeld zen overkomen terwijl je van binnen kookt. Of koken voor een groep vrienden terwijl je in een yogahouding ligt. Beiden werken niet, beiden zijn niet de realiteit.

Ik word mij steeds vaker bewust van mijn eigen leugens en niet helpende patronen. Misschien snap jij nu ook wel dat het gek is om een frikandel te eten voor de deur van een sportschool of om foto’s te maken van jezelf wanneer je mediteert.

We weten wel dat er iets niet klopt, maar waarom doen we het dan toch?

Als je in deze tijd met zoveel informatie nog steeds niet weet wat gezond en ongezond is kies je voor zelfsabotage. Iets in jou vind dat je geen gezond leven verdient, en dat is oké. Het is zelfs meer dan oké. Het is namelijk een cadeau. Je hoeft het alleen te zien en het vervolgens uit te pakken en je bent er. De allerbelangrijkste stap in verandering is de bewustwording. 

Want ga maar terug. Toen jij vroeger eenmaal wist dat Sinterklaas een vuile oplichter was met een veel te lange nep baard van de Zeeman smaakten die pepernoten net even anders, werden de pieten net wat irritanter en wilde je absoluut niet meer bij die oude zak op schoot.

You can’t unring a bell.

Eenmaal uit de sportschool ligt de parkeerplaats vol met afval. Ik zie het volgende groepje instructeurs een sigaret opsteken en ik besluit mij per direct uit te schrijven.

Oké, heel eerlijk. Ik schrijf mij ook uit omdat ik een mega vet aanbod kreeg van een oud studiemaatje met een eigen gym. 
Wel eerlijk blijven, Josse.

Beste man, kun jij ook meer ontspanning in jouw leven gebruiken? Schrijf in voor de nieuwsbrief en ontvang wekelijks een stukje tekst plus een aantal ontspanningsoefeningen.

Chat openen
Heb je een vraag?
Hi,

Stel je liever een vraag aan mij via WhatsApp? Voel je vrij om dat hier te doen!

Bright day,
Josse